Weg terug is nooit de weg vooruit !

Herman Wijfels en Danny Mekic spraken op 11 september jl. in Deventer over ondernemen met een nieuwe generatie.
Herman Wijfels is momenteel hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht. Danny Mekic is als jongste ondernemer met zijn 25 jaren gekozen als ondernemer van het jaar 2011. Zij hielden beiden op inspirerende wijze een betoog dat aansloeg bij het publiek van die avond:

"We staan voor een nieuwe tijd, hier hebben we leiderschap en ondernemerschap voor nodig. We hebben alles in huis om de economishce ontwikkelingen vorm te geven, maar deze wordt niet goed benut. Het loopt te stroef. Ook organisatorisch zijn we niet meer van deze tijd. De capaciteit is onderbenut. Slechts vijftig procent van de werknemersscapaciteit wordt momenteel benut. Jonge mensen moeten de uitdaging aan, bestaande instituties voorbij, om antwoorden te vinden op bestaande vragen. Laat je niet leiden door angst en ga op ontdekkingsreis".

Dit betoog sluit naadloos aan op de visie van TijsenZijp over duurzame inzetbaarheid van personeel: we hebben de samenwerking in teams nodig van jonge en meer ervaren oudere werknemes, opdat kwaliteiten als uitdaging, tempo, nieuwe technologie, maar ook voorzitterschap, overzicht, en mentoring benut worden om vooruit te komen. 

Wij zijn thuis in genratiemanagement en kunnen een bijdrage leveren om voor uw organisatie kwaliteit, durf, zingeving en flow te behouden en te versterken van iedereen. Dat is pure winst voor nu en straks!